Not Working for all users

Forums General discussion Not Working for all users

This topic contains 22 replies, has 2 voices, and was last updated by  Joe Keyrouz 1 month, 3 weeks ago.

  • Author
    Posts
  • #24579

    Joe Keyrouz
    Participant

    I have installed spjs on a subsite level inside a Site collection.
    I am a site collection administrator and the form is working for me
    but the DFFS create form rules are not working for the other users (even the site owner)
    i have given everyone the permissions on the list SPJS but the problem is still appearing

  • #24583

    Alexander Bautz
    Keymaster

    I’m not sure if this is what you meant, but all users must have read access to the SPJS document library in the root of the site collection if this is where it is located.

    Do you see any error messages in the console when you reload the page (hit F12 > Console)?

    Alexander

  • #24585

    Joe Keyrouz
    Participant

    Actually i have given access to all the users on the SPJS library but when they click on new item the forms is being loaded but no custom rule is occurring, like pop up message, filled field, hidden fields. it is only working for site collection administrators
    Concerning the console ; i have attached the errors displayed

    Attachments:
    1. joe_consol.txt
  • #24588

    Alexander Bautz
    Keymaster

    Sorry, but this didn’t help that much – could you take a screenshot of the console and show any red error messages? – preferably using Google Chrome because it shows better debug information.

    Alexander

  • #24623

    Joe Keyrouz
    Participant

    Hello, you can find the requested screenshot. THank you for your support

    Attachments:
  • #24631

    Alexander Bautz
    Keymaster

    Can you expand the error “Failed to load resource:…” with the little arrow in front of it?

    Alexander

  • #24633

    Joe Keyrouz
    Participant
  • #24636

    Alexander Bautz
    Keymaster

    Thanks,
    Unfortunately this doesn’t look like it is related to DFFS directly – do you use any custom js that tries to access the GRAPH API or call another service that the end users does not have access to?

    You can try adding another custom list without customizations and install DFFS to see if it works for the other users.

    Alexander

  • #24640

    Joe Keyrouz
    Participant

    The graph API is to get the picture of the connected user, it is not occurring with people having a picture but the DFFS error is occurring.
    The message before the graph error is a pure DFFS one The failed to load resource with error 500 . the jquery file is in the SPJS library
    https://engie.sharepoint.com/sites/secgen_engiegreen/rh/SPJS/DFFS/plugins/jquery.js

  • #24642

    Alexander Bautz
    Keymaster

    OK, I haven’t seen this error before. Can you open the Network tab in the dev tools (hit F12 > Network) and filter on “dffs” to see all the files related to DFFS – can you show me a screensot?

    Alexander

  • #24666

    Joe Keyrouz
    Participant

    Kindly find attached the .har file,
    i was able to check it on this site and filter on dffs
    https://toolbox.googleapps.com/apps/har_analyzer/

  • #24668

    Joe Keyrouz
    Participant

    I have uploaded the har file on
    https://drive.google.com/open?id=1DHYeDnU2oy_g1aRDJvIEQOrVhgdZQ6kW

    i was able to check it on this site and filter on dffs
    https://toolbox.googleapps.com/apps/har_analyzer/

    Thank you for your help

  • #24670

    Alexander Bautz
    Keymaster

    Thanks, I looked at the file and see that jQuery is loaded by DFFS like it should (see attached image. I need to look at the DFFS config to see if I can see anything that could explain it – can you attach or email me the “blob” exported the DFFS config tab “Export, import and restore”?

    Alexander

    Attachments:
  • #24675

    Joe Keyrouz
    Participant

    can you tell me how can i find it?

  • #24677

    Alexander Bautz
    Keymaster

    Go to your form, enter DFFS configuration by clicking the Enhanced with DFFS link below the form an then select the tab Export, import and restore > Export settings.

    Alexander

  • #24679

    Joe Keyrouz
    Participant

    I have attached the file.
    Thank you

    Attachments:
    1. dffs-export.txt
  • #24682

    Alexander Bautz
    Keymaster

    Thanks,
    Unfortunately there were nothing in this config that could explain it. Do you have any other third party code other than DFFS running in this form?

    You can try uninstalling DFFS in this form (the config will not be lost – it will pop back in when you reinstall DFFS) and let the user that experience problems access the form when it is not using DFFS to see if it is related.

    Alexander

  • #24684

    Joe Keyrouz
    Participant

    I have uninstalled DFFS on the new form, the users were able to acces the old form successfully.
    I reinstalled DFFS; then with a user having the rules problem i clicked on enhanced with DFFS and got the attached error. If he clicks on OK he accesses the DFFS config page

  • #24687

    Joe Keyrouz
    Participant

    Attached the rules screen; the product also appears as unlicensed

  • #24693

    Alexander Bautz
    Keymaster

    OK, that means the user cannot access the configuration list – it is located in “Site content” and is named “SPJS-DynamicFromsForSharePoint”. If the user can access it in the browser it might be that the user have limited rights and does not have the “Use Remote Interfaces – Use SOAP, Web DAV, the Client Object Model or SharePoint Designer interfaces to access the Web site.” permission.

    Alexander

  • #24705

    Joe Keyrouz
    Participant

    Hello,
    I am not finding that list (DFFS is working fine with my account)/ i can only find spjs document library

    • This reply was modified 1 month, 3 weeks ago by  Joe Keyrouz.
  • #24708

    Alexander Bautz
    Keymaster

    The list might be hidden – you can unhide it from the Misc tab in DFFS config, or you can type the list name in the browser like this:

    /Lists/SPJSDynamicFormsForSharePoint/AllItems.aspx

    Alexander

  • #24710

    Joe Keyrouz
    Participant

    Thank you; i tried it with a test account and it is working; i am waiting for my colleagues who had the problem to confirm; I will contact you if the problem still exists. Thank you for your support and help

You must be logged in to reply to this topic.